A Magyar Közlönyben megjelent határozatok közül az első az ÓAM Ózdi Acélművek Kft. területén létrehozandó ÓAM Ipari Park infrastrukturális beruházásához kapcsolódó tervezési, engedélyeztetési és kivitelezési költségekre biztosít erre az évre 650 millió forintot.

A kormány egyúttal megbízta az innovációért és technológiáért felelős minisztert, hogy - a külgazdasági és külügyminiszter bevonásával - vizsgálja meg a betelepülő vállalkozások támogatási lehetőségeit, a felelősségi körükbe tartozó támogatási programok vonatkozásában. A határidő április 30. Az ipari park beruházást a kormány - a hatósági ügyek intézése szempontjából - nemzetgazdaságilag kiemelt beruházássá tette.

A Napi.hu is közölte, hogy végleg bezár a Johnson Electric autóipari alkatrészgyára Ózdon, 2022 áprilisáig mintegy 800 fő veszíti el a munkáját.

A másik határozat két részből áll. A „Velencei-tavi partfal komplex fenntartható rehabilitációja” projektre (amelynek célja a rendezett tóhasználat feltételeinek megteremtése, valamint a Velencei-tavi csónakkikötők vendégmólóinak újjáépítése), 506 millió forintot biztosított a kormány. A második részben a közforgalmú hajóállomások korszerűsítése (Agárd, Gárdony, Pákozd, Velence, Velence északi kanyari kikötő) szerepel, 275 millió forinttal.

A harmadik határozat a Gazdaságvédelmi Alapból biztosít 1 milliárd 244 millió forintot a tatabányai egykori bányakórház katolikus gimnáziummá fejlesztésére. A Székesfehérvári Egyházmegye új iskolájának építése már két éve tart és több mint ötmilliárd forintba kerül - mindez persze állami pénzből.