Az 1900 és 1902 között az Adria Magyar Királyi Tengerhajózási Részvénytársaság megbízásából épített ingatlannak az elmúlt száz évben hányatott sorsa volt, jelenleg leromlott állapotban van. A BDPST Group műemléki értékek restaurálását is magában foglaló beruházása után azonban a modern kor követelményeinek megfelelően újul meg, és üzlethelyiségeket, illetve lakásokat és irodákat hoznak létre benne.

Nem ez az első, műemléki értékeket mentő beruházása a BDPST Groupnak, jelenleg is gőzerővel zajlik a Turai Kastély rekonstrukciója - írta közleményében a BDPST.

Célunk, hogy fejlesztéseink révén megóvjunk és új funkcióval ruházzunk fel jellemzően műemlékvédelmi státusszal bíró épületeket, így ez a beruházás tökéletesen illeszkedik a BDPST Group profiljába - mondta Tóth Judit, a BDPST Group vezérigazgatója.

A volt tőzsdepalota szomszédságában található négyemeletes, historizáló épületben hollywoodi produkciók is forogtak, többek között a Kém, a Die Hard 5, a Maigret felügyelő, illetve a Vörös Veréb című filmek egyes jeleneteit is az épület falai között vették fel.

A 2015-ben alapított BDPST Group ingatlanfejlesztő és szállodaüzemeltető vállalkozás. A BDPST Zrt. tulajdonosa Tiborcz István, a cég mintegy 20 százalékos befolyással rendelkezik az Appeninn Nyrt.-ben.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!