Néhány nappal ezelőtt a gardony.hu oldalra felkerült egy közlemény, melyben az önkormányzat pályázatot hirdetett egy gárdonyi ingatlan megvételére. A tulajdoni lap alapján már egyértelmű, hogy a városvezetés a több mint hathektáros Park Kemping területének 9152 négyzetméteres részét árulja – írja a 24.hu.

Az ingatlan minimális eladási ára bruttó 709 100 000 forint, de miután a pályázat nyilvános, kétfordulós és licittárgyalásos, az ár akár még feljebb is kúszhat. Szeptember 19-ig lehet jelentkezni az érdeklődőknek.

A lap hiába kereste Gárdony polgármesterét a telekeladással kapcsolatban, nem érték el. Egy júniusi testületi ülésen azonban úgy fogalmaztak, a területre már vannak is érdeklődők. 

A 2019-ben közös ellenzéki jelöltként mandátumot szerzett Eötvös Pál önkormányzati képviselő szerint a polgármester azt mondta: az újonnan létrejövő ingatlan közvetlen önkormányzati érdeket nem szolgál, a Park Strand Kemping jelenlegi területét pedig csak minimálisan csökkentené, miközben a licitre bocsátott terület a gyakorlatban jelenleg kihasználatlan.

A képviselő szerint azonban ezen a területen nemcsak sátras és lakókocsis turisták nyaraltak, sokan ott horgásztak, évekkel ezelőtt pedig még rendezvénysátrat is felállítottak a kemping nyugati részében.