A fővárosi kormányhivatal kiemelt építési ügyekkel foglalkozó osztályának vezetője megadta az engedélyt a Mathias Corvinus Collegiumnak (MCC), hogy elvégezze a tereprendezést és megépítse a támfalakat a Gellért-hegy oldalába tervezett tehetséggondozási épületéhez - írta a Népszava. Így elkezdődhet az új brutális méretű intézmény építése.

A napilap információi szerint kormánypárti káderképzőnek szánt MCC – amely az általános iskolától egészen az egyetemig szervez kiegészítő képzéseket Kárpát-medencei diákoknak – Tombor Balázs és Tombor András hozta létre. Az MCC-t működtető Tihanyi Alapítvány 2020-ban vált közérdekű vagyonkezelő alapítvánnyá, amikor Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes javaslatára az országgyűlés 500 milliárd forint értékű vagyonhoz juttatta.

A Mol- és Richter-részvények mellett két Gellért-hegyi, Somlói úti ingatlant is kaptak. Az egyiket már évek óta használták, míg az új irodaépületük korábban a Balassi Intézeté volt. Korábban a Munkásőrségnek és tisztképzőjének otthona volt. Szalai Zoltán, az MCC főigazgatója jelezte, hogy „a jelenlegi épületegyütteshez köthető történelmi múlt, valamint a terek kialakítása nem felel meg az MCC programjainak és céljainak”, ezért új épületet húznak fel.