A március után ismét eladásra hirdetik a Rác Nosztalgia Kft. vagyonát, a Rác fürdő- és hotelkomplexumot. A Gellérthegy lábánál több mint egy évtizede elkészült és azóta is parlagon heverő épületegyüttesre - az előző kiíráshoz hasonlóan - 5,088 milliárd forintos minimálárat szabtak meg, innen indulhat a licit - írja a 24.hu.

A márciusi értékesítési eljárást a felszámoló érvénytelenítette, azzal az indoklással, hogy "a titkosítás sérült".

Az árverési hirdetmény szerint a 67 szobás szálloda 2070, a fürdő 3333 négyzetméteres, mindkettő állapota leromlott, felújítandó.

  • Kikiáltási ár: 5 088 240 000
  • Árverés kezdete: május 31. 10 óra
  • Licitlépcső: 2 millió forint
  • Árverési előleg: 254 412 000 (május 27-ig kell befizetni)

A mintegy tízmilliárdos fürdőfejlesztést a felszámolás alá került Rác Beruházó Kft. és a Rác Nosztalgia Kft. valósította meg a fővárossal közösen, és az építkezéshez az állami MFB adott 7 milliárd forint hitelt.

Tarlós István polgármester idején azt tervezték, hogy az önkormányzat átveszi a fürdőt, és utóda, Karácsony Gergely is jelezte, hogy kész 7 milliárdos ajánlatot tenni.

A vagyonra elővásárlási joga van az államnak, a fővárosi és a budavári önkormányzatnak az örökségvédelmi törvény alapján, és elővásárlási jogot érvényesíthet két önkormányzati tulajdonú cég, a REK Rác Fürdő Eszközkezelő Kft. és a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. is.