Az Omio utazásfoglaló oldal mintegy 75 európai strandot hasonlított össze aszerint, hogy mennyire drágák. A török partok a tavalyi év után idén is a legolcsóbbnak számítanak, az első tízből három strand is itt található.

A június végi helyzet alapján az alanyai Kleopátra-part a legolcsóbb európai strand. Itt mindössze 0,12 euró, azaz 45 forint egy gombóc fagylalt, míg egy palack vízért összesen 138 forintot (0,37 euró) kell fizetnünk, a sörért pedig 1,64 eurót, vagyis 610 forintot.

Az ásványvíz a szintén török Side partján, Halk Beachen a legolcsóbb, mindössze 75 forint. A bodrumi Yahsi Beach a nyolcadik legolcsóbb a listán, itt 186 forint a fagyi, a víz 105, a sör pedig 691 forint. A megfizethető árak azért is számítanak ezen a parton különlegesnek, mert az az ötcsillagos üdülőhelyeiről és luxusjachtjairól ismert – írja a Roadster.

Ha a legolcsóbb sört keressük, akkor a lap szerint Montenegróba kell utaznunk: az ulcinji Velika Plazán összesen 0,87 euróért (325 forint) mérik ki nekünk, az ásványvizet pedig 0,77 euróért (286 forint) adják.

A tengerpart egyébként Európa leghosszabb strandja a maga 12 kilométerével.

Spanyolország sem ér véget Mallorcánál vagy Ibizánál, jó alternatíva a Playa de Ses Illetes partja Formenterán. A sör itt 350, a víz 286 forint, egy gombóc fagyi pedig 342.

 

Soha nem találná ki, hogy hol a legdrágább a fagyigyártás Európában

Amellett, hogy 2022-ben a legnagyobb fagylaltgyártó volt, Németország termelte a legolcsóbb fagylaltot, literenként 1,5 euróért. Franciaország 1,9 eurós literenkénti fagylaltárról, míg Olaszország 2,3 eurós literenkénti fagylaltárról számolt be.
Bővebben--->