A miskolci Búza téri aluljáró felújítását hat hétre tervezték, most tartanak a 12. hétnél. A boon.hu-t egy üzlettulajdonos kereste meg azzal, hogy az aluljáró lezárása miatt megcsappant a forgalma. Amióta tart a felújítás, a forgalmunk nagyon visszaesett, milliós nagyságrendben mérhető a kárunk, hiszen a vásárlók sem szívesen jönnek le az aluljáróba, ha a másik oldalon nem mehetnek ki – mondta. Hozzátette, azzal is gyakran szembesülnek, hogy napokig semmilyen munka nem zajlik a területen.

Fel vagyunk háborodva, mert nekünk ezt a forgalomkiesést senki nem téríti meg, és szerintem ez igazságtalan.

Azt is elmondta, hogy van olyan üzlettulajdonos, aki ki se nyitott már hetek óta mert teljesen feleslegesnek találja. Egy másik üzlettulajdonos arra panaszkodott, hogy sokan nem sétálnak 800 méterrel többet, inkább megveszik máshol a beszerezni valót, így csak abban reménykednek, hogy minél hamarabb végeznek a munkálatokkal.

A lap megkereste Mokrai Mihályt is, aki azt mondta, hogy november 22-én kellett volna átadni a munkát, de még a végső simításokat végzi a kivitelező az aluljáróban.

Volt műszaki átadási eljárás 22-én, de találtak hibákat, amelyek kijavítására a kivitelezőnek harminc napja áll rendelkezésre

– mondta. Hozzátette: reméli, hogy december elején át tudják adni a forgalomnak az aluljárót.

Az üzlettulajdonosok panaszára a képviselő azt mondta, hogy ez a rendeltetésszerű használatból következő felújítási kötelezettsége a városnak, amelyet a Polgári Törvénykönyv egyértelműen kimond.

Szerinte a felújítás az üzletek érdeke is.

A mesterséges intelligencia a kiskereskedők gyarapodását hozhatja

Az ágazat szereplőinek már az idei ünnepi időszakban érdemes megfontolniuk, hogy a mesterséges intelligencia segítségével elégítsék ki vásárlóik igényeit, javítsák a vásárlási élményt és hatékonyabb működést érjenek el – mutat rá a Deloitte Generative AI for Retail – generatív mesterséges intelligencia a kiskereskedelemben című tanulmánya. Bővebben >>>