Az augusztus 1-ével feladott tíz vasútvonal után még hetet helyettesítene buszokkal a szakminisztérium.

Hozzáteszik,

Nem született döntés arról, hogy további mellékvonalakon kerülne sor közlekedésimód-váltásra.

Bemondta a MÁV tíz vasútvonal „szünetelését”, de mindenkit nyugtatnak

A MÁV-Volán csoport augusztus 1-jétől – további intézkedésig – tíz regionális vasútvonalon, vonalszakaszon vonathelyettesítő autóbuszokkal szolgálja ki utasait az Építési és Közlekedési Minisztérium elrendelése alapján – közölte a MÁV-Volán csoport. Bővebben >>>

Az Iho.hu kérdésére adott válaszukban leszögezik, nem egyes vonalak vagy vonalcsoportok, hanem a regionális vonalhálózat egészét illetően vizsgálják azt, hogyan lehet a leginkább üzembiztos, kiszámítható és fenntartható közlekedést biztosítani az utasoknak.

Az augusztus elsejétől – tíz mellékvonalon – érvényes közlekedésimód-váltás is ennek a folyamatnak a része – fogalmaznak.

A próbaidőszak tapasztalatait az év végén közösen értékeli ki a tulajdonosi jogokat gyakorló Építési és Közlekedési Minisztérium és a MÁV–Volán csoport – tették hozzá.

Széttárt karokkal nem lehet vasútfejlesztést végezni

Gyászkoszorúval köszöntek el a Balassagyarmat és Ipolytarnóc között közlekedő utolsó vasúti motorkocsitól 127 év után, de máshol is tartottak vonatbúcsúztatókat mécsesgyújtással, kürtöléssel, miután a MÁV augusztus elsejétől jármű- és személyzethiányra hivatkozva 10 regionális vasútvonalon vonathelyettesítő autóbuszokkal szolgálja ki az utasait. Bővebben >>>