2024-ben egy igen jelentős vágányzár várható a 11-es vonalon, mivel a MÁV felújítja az eplényi viaduktokat, illetve a csatlakozó pályaszakaszokat is.

Az iho.hu a MÁV-tól kért felvilágosítást az ügyben, akik azt közölték, hogy május 27-től október 6-ig, a Zirc és Veszprém közötti állomásközében, jelentős karbantartási munkák miatt lesz vágányzár. A vágányzári egyeztetések még tartanak. A munkák ideje alatti ideiglenes menetrendről, valamint a pótlóbuszos közlekedésről időben ígért tájékoztatást a vasúttársaság.

A valamivel több mint négy hónapos vágányzár során a szakemberek átépítik a műtárgyi védettség alatt álló I. és II. Rátóti viadukt felszerkezetét, a két völgyhíd közötti pályarészen teljes vágánycserét, a völgyhidak csatlakozó részein további alj- és síncserét végeznek. 

Ez kifejezetten rossz hír azoknak, akik vonatozással egybekötött kirándulást terveztek a nyárra a festői szépségű Cuha-völgybe.

A cuha-völgyi szakasz, ahol három alagúton és két völgyhídon halad keresztül a vasút, az ország egyik kiemelt turisztikai célpontja lett az elmúlt időszakban.

 

Jelentősen olcsóbbá vált a vonatozás két nagyváros között

Március 1-től 20 százalékkal csökkennek a menetdíjak.