Tavaly novemberben napi 5 pár vonattal indult újra a vasúti közlekedés Szeged és Szabadka között, nyolc év kihagyást követően. A rendszeresen ingázók visszajelzéseire hagyatkozva a MÁV-VOLÁN csoport úgy döntött, hogy márciustól – az új, belföldi tarifák bevezetésével párhuzamosan – 20 százalékkal csökkenti a menetdíjakat a vonalon.

  • Az egy útra érvényes nemzetközi jegy így az eddigi 6,2 helyett 5 euróba,
  • A felnőtt bérlet 80 euró helyett 64 euróba,
  • a tanulóbérlet pedig 50 euró helyett 40-be fog kerülni.
  • A gyerekek számára 15 éves korig az egyszeri menetjegy 2,50 euró lesz,
  • de a nem teljes útvonalra érvényes jegy- és bérletárak is kedvezőbbek lesznek.

A társaság a közleményében arra is kitér, hogy a szolgáltatást az újraindulása óta több mint 20 ezren vették igénybe, a két térség illetve nagyváros között magas a mobilitási igény.

A regionális menetjegyek online, valamint a MÁV-START nemzetközi pénztáraiban válhatók meg, bérletet ugyanakkor kizárólag a szegedi pénztárban vásárolhatnak az utasok. A nemzetközi utazásra az ország- és vármegyebérlet nem vehető igénybe, kivéve, ha kizárólag a belföldi szakaszon, azaz Szeged és Röszke között utazunk.

Hirtelen rájött a MÁV, hogy brutálisan túlárazta egyik bérletét

Az utasok egy csoportja túl drágának tartotta a rájuk kiszabott viteldíjat. Tiltakozásuk megértő fülekre talált, azonban csak részben. Ha többre kíváncsi, itt olvashat tovább.