Március 1-től teljesen új bérletrendszert vezet be a MÁV, a korábban létező sokféle bérlettípusból csak kettő marad meg: a vármegye- és az országbérlet. 

Az új bérletrendszerben csak kétféle tarifa van: a teljesárú és a 90 százalékos kedvezményt adó. Ez utóbbit a kedvezményre jogosultak, például azok a diákok vehetik igénybe, akik érvényes magyar nappali vagy esti diákigazolvánnyal rendelkeznek.

Az új rendszernek része a kerékpáros országbérlet is, amelyet az eredeti tervek szerint 9450 forintért lehetett volna megvásárolni, a Magyar Kerékpárosklub hivatalos levelének és a vasúttársasággal történő egyeztetésének köszönhetően végül jóval kedvezőbb áron lehet majd hozzájutni.

Az új bérlet ára 4950 forint lesz március elsejétől.

Kerékpáros vármegyebérlet, illetve 500 forint helyett 400 forintos kerékpárjegy azonban nem lesz a kerékpáros szervezet kérése ellenére az ügyben közzétett Facebook-posztjuk szerint.

Új weboldalt indított a MÁV-VOLÁN

Ugyan március 1-jén indul a magyar helyközi közlekedés új tarifarendszere, de már mától elérhető a MÁV-VOLÁN csoport tájékoztató weboldala a legfontosabb tudnivalókról.