A belföldi értékesítés árai 1,9, az exportértékesítéséi 8,9 százalékkal csökkentek. Az ipari termelői árak alakulásában szerepet játszott a forint euróval szembeni, egy év alatti erősödése is. Az előző hónaphoz képest a belföldi értékesítési árak 0,7, az exportértékesítési árak pedig 0,9 százalékkal mérséklődtek, így összességében az ipari termelői árak is 0,8 százalékkal csökkentek.

2023 novemberében az egy évvel ezelőtthöz képest a belföldi értékesítés árain belül a 65 százalékos súlyt jelentő feldolgozóiparban 2,6, a 30 százalékos súlyú energiaiparban 1,6 százalékos volt a csökkenés. Az élelmiszeripar értékesítési árai 2,3 százalékkal mérséklődtek.

Az ágazatok rendeltetés szerinti csoportjai közül belföldön az energia- és továbbfelhasználásra termelő ágazatokban együttesen 3,8 százalékkal alacsonyabbak voltak, a beruházási javakat gyártókban 3,1, a fogyasztási cikkeket gyártókban pedig 2,1 százalékkal emelkedtek az árak.

Az ipari exportértékesítés árai 8,9 százalékkal csökkentek.

2023 január-novemberében a 2022-es év azonos időszakához képest 28 százalékkal nőttek a belföldi értékesítés árai, az exportértékesítéséi nem változtak, így összességében 9,2 százalékkal voltak magasabbak az ipari termelői árak.