A modern gépjárművek pontosan képesek kijelezni, hogy a tank teljes kiürüléséig mekkora távolságot lehet megtenni. Általánosságban elmondható, hogy ilyenkor nagyjából 50-80 kilométeres távval számolhatunk – írja a Dívány.

A pontosan megtehető távolságot az autó fogyasztása és a vezetési stílus is befolyásolhatja. Ebben a helyzetben az üzemanyag-felhasználás szempontjából az alapjárat a legrosszabb, hiszen úgy emészti fel a tank tartalmát, hogy közben nem haladunk. Pont ezért számos autót már start-stop rendszerrel szerelnek fel, ami szükség esetén automatikusan leállítja a motort.

Erősen ajánlott a lassabb tempó ilyen esetben és az egyenletes sebességgel történő vezetés. Az útvonaltervezés során ezért érdemes elkerülni a dugókat is.

Amikor minden csepp üzemanyag számít, érdemes kikapcsolni a klímát, mivel ez csökkenti a motor terhelését és ezáltal a fogyasztást is. Kerülni kell a felesleges gyorsulásokat is, hiszen ilyenkor sokkal többet fogyaszt a jármű. Ugyanígy kerülendők a hirtelen fékezések is.