Magyar-amerikai gazdasági kamara kezdte meg működését Chicagóban – jelentették be a magyar főkonzulátuson csütörtökön.

Kovács Tamás főkonzul a megalakulást bejelentő eseményen arról beszélt, hogy a reményei szerint a Magyar-Amerikai Kereskedelmi Kamara – Chicago tevékenysége révén tovább bővülhetnek a magyar-amerikai gazdasági kapcsolatok.

A nonprofit alapon működő szervezet elnökévé választott Kovács-Sebestény Endre a terveiről szólva azt emelte ki, hogy szeretné, ha a kamara olyan üzleti környezetet tudna létrehozni, ami lehetővé teszi mindkét ország gazdasági szereplőinek hatékony támogatását, ide értve a finanszírozást, a cégalapítást, a vállalati felvásárlást, valamint a kapcsolatépítést szolgáló események megszervezését.

Azt is kiemelte, hogy a Magyarországon kialakított támogató üzleti környezet változatlanul az egyik legfontosabb vonzerő az európai terjeszkedésben gondolkozó amerikai cégek számára, valamint gyorsan növekszik az exportképes magyar vállalatok, köztük startupok száma, amelyek megfelelő támogatás birtokában jó eséllyel tudnak a tengerentúli piacokon is versenyezni 

Az MTI beszámolója szerint a kamara elnöke jelenleg egy biztosítási és autóipari szektorban dolgozó chicagói székhelyű technológiai cég alelnöke. Munkáját Szabados Béla korábbi világbajnok és többszörös olimpikon úszó, valamint Lassu Boldizsár, egy biztosítótárság vezetőségi tagja segíti majd alelnökként.

Már látni, mit hoz magával a magyar-amerikai adóegyezmény megszűnése

2024. január 1-jétől egyik Egyesült Államokkal kapcsolatos adóegyezményünk rendelkezései sem irányadóak, és az országok a saját belső szabályaikat alkalmazzák majd a jövedelmek megadóztatására. Az esetleges kettős adóztatás elkerülésére is csak ezek alapján kerülhet sor. Szakértő segítségével átnéztük a legfontosabb változásokat. Bővebben --->