Halljuk, látjuk, mondjuk!

– ezzel a mottóval szervez az Economx újabb nagyformátumú konferenciát, amely a hazai vállalkozások fejlesztésével, fejlődésével és a társaságok mindennapjaival kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Az előadók között számos hazai szakember, sikergyáros és befektető is helyet kapott.

A Magyar Zene Házában április 15-én több mint 50 előadó keresi majd a választ arra, hogy 

  • miként pörög tovább az üzlet a kiszámíthatatlan gazdasági környezetben, 
  • milyen kihívások és lehetőségek várnak ránk az idei évben. 

A Business Talks 2024 konferencia egyik kulcstémája a generációváltás lesz, amely a kutatások alapján egyre több hazai vállalkozás egyik legkomolyabb kihívása. A szervezők több mint 50 inspiráló előadással, beszélgetéssel, a mindennapok üzleti döntéseit érdemben támogató szakmai fórummal és elgondolkodtató történettel várják a konferencia résztvevőit.

Az előadások három szakmai szekcióban zajlanak majd. A konferenciát a magyar uniós elnökségre felkészítő előadás nyitja meg, hiszen Magyarország 2024 második felében tölti be az EU Tanácsának elnöki tisztét. A magyar elnökség közvetlenül 440 millió ember életére lesz hatással. Vajon milyen feladatokat és milyen lehetőségeket jelent a 27 tagállamot tömörítő szervezet elnöki tisztét ellátni? Mit nyerhetnek ezzel a magyar cégek, a magyar kkv-szektor? Hogyan forintosítható az a figyelem, ami Magyarországra irányul 2024 második félévében? Egyebek között ezekre a kérdésekre is keresi a választ a nyitóelőadás.

  • A Next Gen szekcióban Fábián Gergely, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára indítja el a közös gondolkodást. Ma az NGM az a minisztérium, ahol a gazdasági, üzletei környezetre ható legfontosabb döntések megfogalmazódnak. Hogyan látja ennek a tárcának az egyik vezetője a magyar cégek esélyeit az ipar 4.0 világában? A tanácskozás fókuszában a következő generáció előtt álló feladatok állnak: hogyan menedzselhető a generációváltás a kkv-szektorban, ki finanszírozza a váltást, mi egy cég természetes élettartama? Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre válaszol a befektetőként ismert Balogh Levente és Moldován András, vagy az egyik legsikeresebb hazai vállalat a Biotech USA fiatal vezérigazgatója Lévai Bálint. A konferencián előadást tart Kürti Tamás, második generációs vállalkozó, a Kürt Akadémia vezetője, a világhírű, adatokat mentő Kürt Zrt. alapító, Kürti Sándor fia.
  • Future innovation – ezzel a címmel kezdődik majd a beszélgetés arról, hogy megújulásra mindig van pénz. Fellegi Áron, az EuroAtlantic Zrt. alelnöke a közvetlenül elérhető uniós forrásokról, a pályázatok megírásáról, az ötletek, kezdeményezések elbírálásáról tart előadást, és kérdezi a szakértőket. Ebben a szekcióban lépnek színpadra az Assura, a Dyntell, az MBH vezetői menedzserei éppúgy, mint a zöldátállással és az energiahatékonysággal foglalkozó szakemberek, egyetemi professzorok, akik ma már nemcsak a katedráról, hanem tanácsadó cégek vezető pozícióiból is támogatják az innovációt.
  • A Best practice pedig azt járja majd körül, hogy a fentiek kinek, hogyan sikerültek – erre szerveződik a harmadik szekció, amelyben a „hogyan élhet túl engem a cégem?” kérdésre kapnak gyakorlatias válaszokat a vendégek, olyan előadóktól, mint Oszkó Péter volt pénzügyminiszter, befektető, a BÉT vagy a Hiventures vezetői.
Moldován András, Balogh Levente és Oszkó Péter
Moldován András, Oszkó Péter és Balogh Levente
Kép: Economx

Az IndaMedia és az Economx stratégiai partnerével, a BDO Corporate Finance üzletágával közösen szervezett konferencia célja, hogy a vállalkozói szektor szereplői a gyakorlati életben hasznosítható tudással, és azzal a jó érzéssel távozzanak a nap végén, hogy az előadások segítették a mindennapjaikat az üzleti életben, hogy jobb, gyorsabb és eredményesebb döntéseket hoznak.