A múlt héten tanítás közben ürítették ki a soroksári Qualitas Gimnáziumot végrehajtók és rendőrök jelenlétében. Az indoklás szerint az épületet elárverezték. A kormányhivatal ezután arról informálta a szülőket, hogy hol folytathatják a diákok a tanulmányaikat, miután székhely nélkül maradt a Qualitas.

Ott Ferenc, az iskola igazgatója azonban most közölte: az iskola jogilag a Qualitas tulajdonában van – írja a 24.hu.

Hozzátette: a végrehajtó múlt heti cselekménye miatt birtokvédelmi eljárást kezdeményeztek, két nappal az eljárás után pedig már alternatív megoldást találtak a további működésre, amelynek értelmében 12 tanterem kizárólagos használatára adnának lehetőséget egy új, berendezésében és esztétikájában is 21. századi iskolaépületben, akár napokon belül is.

A jogerős ítélet szerint a soroksári gimnázium továbbértékesítése során fedezetelvonás történt, ezért lehetett elárverezni az ingatlant.

Olyan sokkoló a tanítóhiány, hogy az adattól még a szakszervezet is meglepődött

Magyarországon 34,5 ezren hiányoznak a közoktatásból, ezen a számon még a Pedagógusok Szakszervezete is kiakadt. A legnagyobb tanárhiány Budapesten és a hátrányos helyzetű településeken van. A matematika tanárhiány okozza a legnagyobb fejtörést az iskoláknak, ez derül ki a szakszervezet kutatásából.
Bővebben--->