Kedden kora délután rendőrök és végrehajtók érkeztek a Qualitas Gimnáziumhoz Soroksárra, és kiürítették az épületet, a diákokat és az ott dolgozókat pedig hazaküldték – írja a HVG egy Facebookon közzétett bejegyzésekre hivatkozva.

A közösségi oldalon terjedő videón az látható, hogy a végrehajtó egy megafonnal és rendőri kísérettel értesíti az iskola udvarán a diákokat és a jelenlévő felnőtteket arról, hogy az épületet elárverezték, mindenkinek el kell azt hagynia és a továbbiakban nem lehet oktatási céllal használni azt. Ugyanakkor a kiskorú diákok a keddi tanítási időszak végéig az épületben maradhatnak.

A diákok ezután azt kérdezték a végrehajtótól, hogy hová menjenek, de azt a választ kapták: nem az ő kompetenciája megmondani, hogy hol fognak tanulni ezek után, erre a fenntartó adhat választ.

A soroksári Qualitas Gimnázium neve utoljára 2017-ben merült fel a sajtóban. Az RTL akkor arról számolt be, hogy az intézmény egyik tanárát huszonkét kiskorú veszélyeztetése és zaklatása miatt állították bíróság elé. A földrajztanárt több szülő is feljelentette, mert állításuk szerint szexuális ajánlatokat tett diákjainak a jobb jegyért cserébe.

Megosztó a 9 órás iskolakezdés ötlete

A 9 órás iskolakezdésnek nincsen törvényi akadálya, hazánkban a tanítás pontos időpontját ugyanis nem határozza meg jogszabály. Egyes szakemberek szerint a gyerekeknek még jót is tenne, ha többet pihenhetnének. Úgy tűnik azonban, hogy a magyar szülők nem rajongnak az ötletért.
Bővebben--->