A pénzügyminiszter kiemelte: Magyarország biztonsága az első, ezért a pénzügyőrök a lehető leggyorsabban, de a biztonsági előírásokat maradéktalanul betartva ellenőrzik a szállítmányokat. Röszkén kétsávos beléptetés gyorsítja a teherforgalmat – hangsúlyozta Varga Mihály.

A beléptetést Magyarországra a Rendőrség, a mérlegelést a Magyar Közút egyszerre két sávon végzi, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai pedig két röntgen segítségével ellenőrzik a járműveket. A pénzügyminiszter hozzátette: a röszkei határátkelőnél napi 600-650 teherautó halad át jelenleg.

A röszkei határátkelő az ország legfontosabb áruforgalmi határa, idén 180 ezer kamion lép át itt. Ez a kapu az Európai Unió belépési pontja is.

„A cél az, hogy ennél többet is lehessen fogadni, ugyanakkor az ország biztonságát is garantáljuk” – emelte ki Varga Mihály. Mint fogalmazott: Magyarország, a magyar emberek biztonsága az első, ezért azt kértem a magyar pénzügyőröktől, hogy az illegális szállítmányok, így például a cigaretta és fegyvercsempészet kiszűrésére továbbra is kiemelt figyelmet fordítsanak.