Csütörtökön, a nyár első napján sok napsütésre van kilátás, délután a déli tájakon lehet erőteljesebb a gomolyfelhő-képződés, és alakulhat ki elszórtan zápor, zivatar.

A szél csak zivatarok környezetében támadhat fel. Délután 26-31 fokra készülhetünk.

  • Pénteken napos-gomolyfelhős időre van kilátás, kezdetben délen, délkeleten, később északkeleten is kialakulhatnak záporok, zivatarok. Délután egyre többfelé északnyugatira, északira fordulhat a szél, amelyet élénk, erős lökések kísérhetnek. Hajnalra helyenként pára, köd képződhet. A csúcshőmérséklet 26 és 31 fok között alakulhat.

 

Kép: Időkép

Hétvégére a hidegfront kissé lehűti a levegőt

  • Szombaton sok napsütésre van kilátás számottevő csapadék nélkül. Egy hidegfront hatására azonban az élénk, erős északkeleti szélben pár fokkal mérséklődhet a nappali felmelegedés, délutánra 21 és 26 fok közé melegedhet a levegő.
  • Vasárnap a napos időt délután több gomolyfelhő zavarhatja, de csak néhol az északnyugati részeken valószínű zápor. Az északi tájakon helyenként élénk lehet a szél. A csúcshőmérséklet 23 és 28 fok között alakulhat.
Kép: Időkép

Az Időkép figyelmeztet, hogy a szabadban gondoskodjunk bőrünk megfelelő védelméről, az UV-sugárzás ugyanis 10 és 16 óra között az ország jelentős részén elérheti az erős, nagyon erős fokozatot.

Gyilkos ez az időjárás, milliók haltak meg a szélsőségek miatt

Ötven év alatt több mint kétmillióan haltak meg a szélsőséges időjárási, éghajlati és vízzel kapcsolatos katasztrófákban. Bővebben>>>