A Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség üzletszerűen elkövetett hivatali vesztegetés elfogadásával vádolja a Budapest Főváros Kormányhivatalának egyik kormánytisztviselőjét – írja az Index a Központi Nyomozó Főügyészségre hivatkozva.

Az ügyészségi közlemény szerint az egyik kerületi kormányhivatal szakügyintézője a gépjármű-ügyintézéssel kapcsolatos nyilvántartások vezetésével, okmányok kiállításával összefüggő és egyéb adminisztratív feladatokat látott el. A kormánytisztviselő munkája alatt megismerkedett egy idősebb nővel, aki gépjárművekkel kapcsolatos okmányirodai ügyintézést vállalt.

A megalapozott gyanú szerint „a kormánytisztviselő és a nő korrupciós kapcsolatot alakított ki”: 

a nő az ügyintézés gördülékenyebbé tétele céljából rendszeresen készpénzt vagy valamilyen élelmiszert adott a kormánytisztviselőnek.

A rendelkezésre álló adatok szerint 2023 első felében legalább 12 alkalommal fogadott el pénzt vagy ajándékot.

A nyomozó ügyészség június közepén kutatást és lefoglalást végzett a kormánytisztviselő munkahelyén, majd mindkét elkövető lakóhelyén, és korrupciós bűncselekmények elkövetésével gyanúsította meg a két nőt, akik nem tettek vallomást – olvasható a közleményben.

 

Uniós támogatást loptak, zsaroltak, politikusokat vesztegettek: kattant a bilincs

Lebukott a maffia, nemzetközi összefogással a calabriai szervezett bűnözés oszlopos tagjait állítottak elő Olaszországban. Bővebben --->