Nyár végéig egy nem akármilyen toborzókampányba kezd a BKV. Bruttó 500 ezer forintot fizet a fővárosi vállalat a hozzá 2023. augusztus 31-ig jelentkező képzett autóbusz- és trolibuszvezetőknek. A járművezetőket ajánló BKV-s kollégák is bruttó 500 ezer forintos bónuszban részesülnek a nyár elején indított kampány részeként.

Közleményükben hangsúlyozták, az autóbuszvezetők hiánya Európa szerte gondokat okoz a közlekedési cégeknek, és ezek a nehézségek a budapesti céget sem kerülik el. Ezért "extra bónuszokkal" segítik a járművezetőket.

Nyári kampányunk ideje alatt mind az új belépő járművezetőnek, mind az őt ajánló BKV-s munkatársnak bruttó 500-500 ezer forint bónuszt fizetünk, amennyiben 6 hónap múlva is a BKV-nál dolgoznak főállásban

- közölte a cég.

A BKV jelenleg csaknem 2000 autóbuszvezetőt és 280 trolibuszvezetőt foglalkoztat, és a tájékoztatás szerint az átlagos bruttó keresetük már 730.000 forint. 

Bár ez a nyári kampány a szakképzett, D kategóriás jogosítvánnyal rendelkezőknek szól, a vállalat továbbra is várja azokat, akiknek nincs még tapasztalatuk a buszvezetés terén.

Ugyanis a sofőrhiány Magyarországon is közlekedéstörténelmi útelágazáshoz vezetett. Úgy tűnik, nincs túl sok választási lehetőség: vagy sikerül elcsábítani a B kategóriás jogosítvánnyal rendelkező sofőröket, hogy dolgozzanak buszsofőrként, vagy indiai vendégmunkások ülnek a volán mögé a piroshetesen