A hétvégén több randidrogos támadás is volt Balatonalmádiban, és bár szerencsére nem történt komolyabb katasztrófa, könnyen lehetett volna tragédia – hívta fel a figyelmet a közösségi oldalán egy felelősségteljes vendéglátóegység-üzemeltető.

A Picuri Kocsma személyzete mostantól minden felügyelet nélkül hagyott italt kiborít, hogy elkerüljük a hasonló eseteket

– áll a figyelemfelkeltő üzenetben.

Mocskos módszer

A partidrogok észrevétlenek: színtelenek, szagtalanok, íztelenek, így bármilyen ételbe, italba észrevétlenül becsempészhetők, viszont legfeljebb három nap elteltével teljesen kiürülnek a szervezetből, és semmilyen vizsgálattal nem mutathatók ki. Az ilyen drogok rendkívül gyorsan lesújtanak a gyanútlan fogyasztójukra, hatásuk pedig a kábítószerekéhez hasonlóan órákon át tart. A bűnözők arra használják, hogy miután egy szórakozóhelyen drogot csempésznek valaki italába, meglopják, megverik vagy megerőszakolják áldozatukat.

Csontos Dávid balatonalmádi vendéglátós beszámolója szerint volt a hétvégén egy eset, amikor többen rosszul lettek, még mentőautó is érkezett az üzlethez. Mint írja, azt hitték, ilyesmi csak a nagyvárosokban van, de sajnos ki kell mondani:

a hétvégén több randidrogos támadás volt nálunk, és hatalmas mázli, hogy az ügynek megvan a feltételezett elkövetője, aki a kamerafelvételek és a vallomások alapján már a hatóság látóterébe került.

Azonban nem szabad csak a szerencsére bíznunk magunkat – folytatja, hozzátéve, hogy a Picuri Kocsma személyzete mostantól minden felügyelet nélkül hagyott italt kiborít, hogy elkerüljék a hasonló eseteket, illetve kérik a vendégeiket, hogy ne hagyják az asztalokon az italokat ha a társaságból mindenki elmegy onnan.

NE FOGADJ EL IDEGENEKTŐL ITALT!

Közös odafigyeléssel és összefogással megelőzhetünk hasonló eseteket és ismét biztonságossá tehetjük szórakozásunkat - zárja sorait a felelősségteljes kocsmáros.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.
Indamedia Csoport