Egy egyszerű véradás során derült ki, hogy a főváros XVI. és XXII. kerületében, valamint Szegeden elszaporodott a nyugat-nílusi vírus terjedéséért felelős tigrisszúnyog, amely akár agyhártya- vagy agyvelőgyulladást is okozhat. Erről egyébként az Index is írt a minap. A közleményben azt állítják, hogy minderről semmilyen tájékoztatást nem küldtek a lakóknak, ahogy a Nemzeti Népegészségügyi Központ legutóbbi, június 13-án kiadott lakossági tájékoztatójában sem szerepel semmi a fertőzésveszélyről.

Az Árnyékkormány azonnali tájékoztatást követel: hány megbetegedés történt a tigrisszúnyogok miatt?

Előfordult már olyan eset, hogy valaki kórházi ápolásra szorult a vírussal összefüggésben? Ha igen, hány esetben? Miért titkolták el a helyiek elől a fertőzés veszélyét? – teszik fel a kérdéseket.

A DK szerint a titkolózás miatt a lakók azzal szembesülhettek, hogy súlyos betegséget terjesztő rovarok szaporodtak el ott, ahol addig a gyerekeik játszottak nap mint nap.

Jól látszik – írják –, hogy az Orbán-kormányt semennyire sem érdekli a magyarok élete, máskülönben pontos tájékoztatást küldtek volna az egész országnak. Hozzáteszik: „a Dobrev Klára vezette szociáldemokrata Árnyékkormány felkészült, hogy a kormányváltás után mindig a magyarok egészségét helyezze előtérbe, és ne titkoljanak el többet egy fertőzésveszélyt sem”.

 

Megtámadtak Budapesten egy szúnyogirtó autót

A támadás miatt innentől polgárőrök és közteresek védelme alatt zajlanak a munkálatok. Bővebben>>>