A Budapesti Értéktőzsde közgyűlése döntött a társaság 2021-2025 időszakra vonatkozó, az előző stratégiára építkező stratégiájának elfogadásáról.

Többek között megválasztották a társaság Felügyelő Bizottságának új elnökét, Bartha Lajost, a Magyar Nemzeti Bank ügyvezető igazgatóját. A társaság könyvvizsgálati feladatainak ellátását ezt követően az Ernst & Young Könyvvizsgáló Kft. végezheti, míg a könyvvizsgálatért felelős személy Hruby Attila lesz.

Előterjesztették az igazgatóság által közgyűlési jogkörben tavasszal meghozott döntéseket is, ugyanis az éves rendes közgyűlés megtartására a pandémiás helyzet miatt nem volt lehetőség.

Ezen pontokat – többek között a BÉT értékpapírosítási tanácsadó leányvállalata, az Első Értékpapírosítási Tanácsadó Zrt., értékesítését, a BÉT 2020. évi pénzügyi beszámolóját, az Igazgatóság, a Felügyelő Bizottság és a könyvvizsgáló 2020. évre vonatkozó jelentéseit, valamint az Igazgatóság adózott eredmény felosztására és az osztalék megállapítására vonatkozó indítványát – szintén jóváhagyta a közgyűlés.

A közgyűlésen elfogadásra került továbbá a BÉT edukációs leányvállalata, a Budapest Institute of Banking (BIB) értékesítésére vonatkozó döntés, a tranzakció zárására várhatóan még az idén kerül sor.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!