A részvénypiac forgalma 41,3 milliárd forint volt, a vezető részvények vegyesen teljesítettek az előző napi záráshoz képest.

Varga Zoltán az Equilor Befektetési Zrt. senior elemzője az MTI-nek elmondta, hogy a magyar piacon a kereskedés a csütörtökön elszenvedett nagy zuhanás korrekciójaként indult, később az orosz-ukrán háborúról érkező, jónak mondható hírek segítették további emelkedéshez az árfolyamokat. A magyar mellett a nemzetközi piacokra is jellemző volt a felpattanás. 

Az elemző szerint a befektetők pozitívumként értékelték, hogy Volodimir Zelenszkij, Ukrajna elnöke kész tárgyalni országa semleges státuszáról, valamint, hogy erre válaszul a Kreml szóvivője bejelentette: Vlagyimir Putyin orosz elnök kész egy orosz delegációt küldeni a védelmi minisztérium, a külügyminisztérium és az elnöki adminisztráció képviselőinek szintjén az ukrán delegációval való tárgyalásra.

Varga Zoltán szerint bár hosszú folyamat lesz a katonai konfliktus lezárása, ez talán már egy lépésnek tekinthető ebbe az irányba.

Ugyanakkor jelezte, a jövő héten hasonlóan hektikus árfolyammozgások várhatóak az érkező hírek függvényében.

Az elemző a BÉT vezető részvényeiről megjegyezte, az OTP árfolyama a csütörtöki 15,4 százalékos esés után pénteken 13,37 százalékkal erősödött, ami részben annak köszönhető, hogy Oroszországot nem zárták ki a SWIFT nemzetközi fizetési rendszerből. A bankpapírhoz hasonlóan a Mol is emelkedni tudott, a Magyar Telekom jegyzése nem változott, mivel itt csütörtökön sem volt nagy az esés.

Az elemző úgy vélte a Richter a "kakukktojás", amelynek az árfolyama annak ellenére esett, hogy a céggel összefüggésben nem érkeztek negatív hírek.   

A Mol 120 forinttal, 5,13 százalékkal 2460 forintra erősödött, 2,6 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 1740 forinttal, 13,37 százalékkal 14 750 forintra nőtt, forgalmuk 32,7 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom változatlan árfolyamon, 425 forinton zárt, forgalma 273,7 millió forint volt.

A Richter-papírok árfolyama 170 forinttal, 2,34 százalékkal 7080 forintra csökkent, a részvények forgalma 5,1 milliárd forintot ért el.

A BUMIX 3912,97 ponton zárt pénteken, ez 228,88 pontos, 6,21 százalékos emelkedés a csütörtöki záráshoz viszonyítva.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!