A Mol 46 forinttal, 2,09 százalékkal 2244 forintra erősödött, 1,8 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 50 forinttal, 0,36 százalékkal 13 925 forintra nőtt, forgalmuk 4,7 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 9,0 forinttal, 2,20 százalékkal 418 forintra emelkedett, forgalma 344,3 millió forint volt.

A Richter-papírok árfolyama 55 forinttal, 0,65 százalékkal 8565 forintra erősödött, a részvények forgalma 1,5 milliárd forintot ért el.

A BUMIX 3712,94 ponton zárt hétfőn, ez 16,64 pontos, 0,45 százalékos emelkedés a pénteki záráshoz viszonyítva.

A legfontosabb hétfői hír a Richter gyorsjelentése volt. A gyógyszeripari vállalat a vártnál gyengébb számokat közölt ugyan, de a nap végén kisebb pluszban tudott zárni a részvény, ami pozitívum. Igazán jól a Mol és a Magyar Telekom teljesített, ezek a részvények húzták fel a BUX-ot. Így a magyar tőzsde felülteljesített az európai piacokhoz képest, a forgalom ugyanakkor nem volt túl magas a hét első kereskedési napján.

- mondta Török Lajos, az Equilor Befektetési Zrt. vezető elemzője.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!