Az összeurópai STOXX 600 index 0,07 százalék, az euróövezeti EuroStoxx50 index 0,26 százalék csökkenéssel kezdte a keddi kereskedést. 

  • Londonban az FTSE-100 index 0,05 százalékkal, 
  • a frankfurti DAX 0,20 százalékkal, 
  • CAC-40 Párizsban 0,36 százalékkal 

nyitott alacsonyabban. Milánóban az FTSE MIB index 0,23 százalékos, a madridi IBEX-35 index pedig 0,16 százalékos csökkenéssel nyitott.

A nemzetközi tőzsdéken az árfolyamok alakulását elsősorban a Fed kedden kezdődő kétnapos monetáris politikai ülésének várható eredménye befolyásolja, különösen az inflációs kilátásokra vonatkozó jelzés. A kialakult konszenzus szerint a Fed változatlanul hagyja az irányadó dollárkamatot. Az európai befektetői magatartást kedden befolyásolhatja még az euróövezet végleges augusztusi inflációs adatainak közzététele is.

Tovább drágult az olaj

Az olajár tovább emelkedett, az idei legmagasabb szintnél jár, újabb tízhavi csúcson:

  • az amerikai WTI nyersolaj ára hordónként 92,55 dollár 1,18 százalék emelkedéssel,
  • az északi-tengeri Brent ára pedig 0,51 százalékkal ment feljebb 94,91 dollárra.

Az olaj árát az év hátralévő részében feltehetően szűkülő kínálat és megcsappanó készletek hajtják felfelé.

Az arany ára három egymást követő napi emelkedés után lefelé korrigált. A spot ár 1930,04 dolláron áll unciánként 0,16 százalékos csökkenéssel.

A dollárindex hathavi csúcsnál jár, kedden 0,01 százalékkal csökkent 105,19 pontra.

Az euró árfolyama 0,12 százalékkal csökkent 1,0677 dollárra.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!