Pénteken nyereséggel zártak a főbb európai tőzsdék és a hetet is emelkedéssel fejezték be.

Londonban szerény, 0,07 százalékos nyereséget ért el az FTSE-100 index pénteken, a héten pedig 0,6 százalékkal emelkedett. Frankfurtban 0,39 százalékos emelkedés után rekordszinten zárt pénteken a DAX index.

Milánóban 0,46 százalékkal zárt magasabban a tőzsdeindex péneken, közel 13 éves csúcson, a hetet pedig 1,7 százalékos nyereséggel fejezte be. A párizsi CAC-40 index 0,12 százalékkal emelkedett a hét utolsó napján, a héten 0,6 százalék emelkedést ért el, ezzel 21 éves csúcs közelében jár.

A főbb európai indexe közül csak a madridi zárt alacsonyabban az elmúlt héten pénteken és a hetet is veszteséggel zárta. Napi vesztesége 0,59 százalék, a heti 1,5 százalék lett. Az index ezt megelőzően hét egymást követő héten át nyereséget nyereségre halmozott.

Emelkedéssel fejezték be a pénteki kereskedést az amerikai tőzsdeindexek is és a hetet is nyereséggel fejezték be. A Wall Street indexei, a DJIA-30 és az S&P-500 a második egymást követő hetet fejezték be emelkedéssel, a Nasdaq Composite index pedig a harmadikat.

A hétfői globális tőzsdenapot vegyes indexekkel indították el az ázsiai piacok. Tokióban és Szöulban közel fél százalékkal erősödtek az mutatók. A tokiói Nikkei veszteséggel fejezte be az elmúlt hetet, a szöuli tőzsde viszont rekordközelben jár az elmúlt heti másfél százalékos emelkedés után. A kínai piacokra viszont az indexcsökkenés volt jellemző: Sanghajban 0,2 százalékos, Sencsenben és Hongkongban 0,6 százalékos.

Az olajár lefelé korrigált hétfőn az elmúlt héten elért négyszázalékos nyerségéből. Az európai kereskedési idő kezdete előtt mintegy két órával a Brent ára 0,47 százalékkal állt alacsonyabban, hordónként 71,55 dolláron, a WTI ára pedig 0,34 százalékkal csökkent 69,38 dollárra.

Az eurót 0,05 százalékkal jegyzik erősebben 1,2171 dolláron, az arany spot ára 0,25 százalékkal csökkent, unciánként 1886,41 dollárra.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!