Az FTSE EuroFirst 300 és Stoxx Europe 600 páneurópai indexek 0,08 és 0,18 százalékkal zártak alacsonyabban, az euróövezeti EuroStoxx50 index pedig 0,24 százalékkal csökkent zárásra.

Londonban a hétfői 0,4 százalékos emelkedés után kedden 0,28 százalékkal végzett alacsonyabban az FTSE-100 index. A frankfurti DAX 0,19 százalékkal, a CAC-40 Párizsban pedig 0,03 százalékkal csökkent zárásra. Milánóban 0,17 százalékos indexcsökkenéssel fejeződött be a keddi tőzsdenap. Madridban 0,52 százalékos indexemelkedéssel 13 havi csúcson zárt a tőzsde.

A Budapesti Értéktőzsde kis forgalom mellett pozitívan zárt.

Az olajár emelkedett kedden. Sajtóértesülések szerint a termeléskorlátozási kvóták fokozatos kivezetéséről az április eleji ülésen hozott határozat érvényben tartását javasolja az OPEC+ következő miniszteri találkozóját előkészítő bizottság, nyugtázva ezáltal a világkereslet idei növekedését jelző prognózisokat. Az OPEC a világkereslet napi 6 millió hordós növekedésére számít az idén a tavalyi napi 9,5 millió hordós csökkenés után. A szerdára tervezett miniszteri találkozót egyúttal június elejére halasztották el.

A Brent nyersolaj ára 0,72 százalékkal állt magasabban az európai kereskedési idő végén a nemzetközi piacon hordónként 65,50 dolláron, a WTI ára pedig 0,82 százalékkal 62,42 dollárra emelkedett.

Az eurót 0,05 százalékkal jegyzik gyengébben 1,2077 dolláron, az arany spot ára 0,16 százalékkal unciánként 1778,58 dollárra csökkent.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!