A 30 vezető iparvállalat Dow Jones indexe 0,19 százalékkal, 35 743,78 pontra emelkedett. Az S&P 500-as mutatója 0,48 százalékkal nőtt, és 4566,92 ponton fejezte be a napot. A technológiai részvények Nasdaq Composite indexe 0,9 százalékkal emelkedett, és 15 226,71 ponton zárt - írja az MTI.

Zárásra még tovább emelkedett a Tesla részvénye, végül 13 százalékos pluszban, 1027 dolláron kereskedtek vele utoljára, és ennek hatására záró történelmi csúcs alakult ki az S&P 500 és a Dow Jones indexében is - írja a Portfolio. A Nasaq Composit is jól teljesített, a záróértéke alig 200 ponttal maradt el az eddigi történelmi csúcstól.

A Hertz autókölcsönző hétfőn jelentette be, hogy 100 ezer elektromos autót rendelt a Teslától.

A megrendelés híre jelentős részvénypiaci mozgásokhoz vezetett a tőzsdei kereskedésben, a Tesla részvényeivel jóval az 1000 dolláros szint fölött kereskedtek, és ezzel az elektromos autógyártó kapitalizációja átlépte az 1000 milliárd dolláros szintet - hívta fel a figyelmet a Portfolio.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!