Elon Musk 20,3 milliárd dollárt veszített csütörtökön amiatt, hogy nagyot esett a tulajdonában lévő elektromos autókat gyártó Tesla részvényeinek ára – számolt be a Bloomberg.

A Bloomberg milliárdosok vagyonát követő indexe szerint Elon Musk nettó vagyona 234,4 milliárd dollárra zsugorodott.

A 20,3 milliárd dollár egynapi vagyonvesztés az index történetében a hetedik legnagyobb volt.

Korábban, az április-júniusi negyedévben még a Tesla hozta a lehető legnagyobb bevételt a világ leggazdagabb emberének.

 

 

 

Nem csoda, hogy Elon Musk a világ leggazdagabb embere

Közel megduplázta negyedéves eladásait a Tesla.

Még nem sikerült letaszítani a trónjáról

Csütörtökön a Tesla árfolyama 9,7 százalékkal, 262,90 dollárra esett Elon Musknak arra a még szerdán tett kijelentésére, miszerint kénytelen folytatni termékei árának csökkentését, ha a kamatok tovább emelkednek.

A csütörtökön elszenvedett 20,3 milliárd dolláros veszteség ellenére az amerikai üzletember továbbra is a világ leggazdagabb embere.

Vagyona 33 milliárd dollárral felülmúlja a második helyen álló Bernard Arnault francia milliárdos, az LVMH cégcsoport tulajdonosáét.

 

Újra Elon Musk a világ leggazdagabb embere

Fél év után Elon Musk visszavette az első helyet a leggazdagabb listáján, természetesen nem tudni, mennyi időre. Ügyes vállalkozóról van szó, eddig minden nehézségen túljutott, meg se kottyan neki egy átmeneti autóeladási lassulás vagy egy felrobbanó kísérleti rakéta. Bővebben >>>

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!