Kétmillió szerbiai állampolgár rendelkezik a helyi nagyvállalatok részvényeivel: azok, akik ezek közül egyet sem adtak el, a Szerbiai Kőolajipari Vállalat (NIS) öt értékpapírját birtokolják, egy részvényük van a Nikola Tesla repülőtértől, 31-gyel rendelkeznek a Telekom vállalatban, további héttel pedig a részvényalapban - írja vajdasági Szabad Magyar Szó.

A tőzsdén a NIS részvénye mintegy 590 dinárt (1960 forint) ér, a repülőtéré pedig 1530-at (5075 forint). A Telekom és a részvényalap értékpapírjaival pillanatnyilag nem lehet kereskedni.  Ivan Bojičić, a Postai Takarékpénztár illetékese elmondta, hogy 2008-ban 4,8 millió polgár szerzett jogosultságot az ingyenes részvényekre, azokat már nem lehet utólag igényelni.

A Szerbiai Kőolajipari Vállalat részvényeitől eddig 2,8 millió polgár vált meg, a Telekom és a részvényalap papírjaival nem lehet kereskedni, azokat most is birtokolja mind a 4,8 millió polgár. A legutóbbi tőzsdei adatok alapján, ha valaki szeretné eladni az összes NIS-es és repülőteres részvényét, akkor mintegy 4500 dinárt (15 ezer forint) kapna a posták tolóablakainál.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!