A Budapesti Értéktőzsdén kedden jelent meg az OTT-One Nyrt. közleménye, amely szerint a Miniszterelnökség Gazdaságfejlesztési Program Végrehajtásáért Felelős Helyettes Államtitkársága szabálytalansági eljárást indított a cég „Értéklánc minőség fejlesztése" című, GINOP-1.2.7-19-2020-00026 azonosító számú pályázata kapcsán.

Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő arról posztolt csütörtökön, hogy egy 300 milliós, speciális gép beszerzésére kapott uniós támogatást a cég - vette észre a hvg.hu.

Az OTT-One honlapján közzétett adatok szerint a projekt

  • támogatási összege: 310,051 millió forint.
  • A támogatás mértéke: 45 százalék.
  • A projekt kezdése: 2020. október 7.
  • A projekt tervezett befejezése: 2022. február 28.

A tőzsdei cég csütörtökön azt közölte a BÉT honlapján, hogy igazgatóságának tagja és elnöke, Pozsgay Péter október 31-ei hatállyal lemondott igazgatósági tagi tisztségéről.

Bírságot kapott a cég

A koronavírus-járvány kitörése után a tőzsdei társaságtól az állam nagy tételben vásárolt védőmaszkokat és lélegeztetőgépeket. A bevétele abban az évben megközelítette a 12 milliárd forintot. A hvg.hu, illetve a hvg360 írta meg 2020 nyarán, hogy az OTT-One egy felügyelőbizottsági tagja tulajdonosa annak a cégnek, amely több mint 6 milliárd forintért üzembe helyezhette a kínai lélegeztetőgépeket. A cikk megjelenése után a cég elnök-vezérigazgatója azt közölte, hogy a sajtóból értesült az összeférhetetlenségből, és visszahívják a szóban forgó felügyelőbizottsági tagot.

A Magyar Nemzeti Bank bennfentes kereskedés miatt 2020 őszén 5 millió forintra bírságolta a vállalatot, valamint egy részvényesét 10 millióra. Idén januárban szintén büntetést szabott ki az MNB a cégre, tiltott piaci manipuláció miatt, 111 millió forintot. A cég részvényeivel felfüggesztették a tőzsdei kereskedést.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!