Az euróövezeti Eurostoxx 50 index 0,17 százalékkal, az összeurópai STOXX 600 mutató 0,13 százalékkal, a londoni FTSE-100 index 0,24 százalékkal, a frankfurti DAX index 0,09 százalékkal, a párizsi CAC-40 index pedig 0,26 százalékkal zárt alacsonyabban.

Az olajár emelkedett pénteken és a hetet is nyereségesen zárta. Az európai kereskedési idő végén a WTI nyersolaj ára 0,19 százalékkal állt magasabban, míg a Brent hordónkénti ára 0,20 százalékkal 83,43 dollárra ment fel.

Az arany ára új rekordot döntött, unciánként 2431,55 dollárba került a pénteki záráskor, ami 1,51 százalékos emelkedést jelent.

A dollárindex 0,02 százalékkal csökkent, és veszteséggel fejezte be a hetet.

Rengeteg aranya van Magyarországnak

A magyar aranytartalék állománya a 2018 előtti állapothoz képest harmincszorosára emelkedett. Az elmúlt időszakban ismét a figyelem középpontjába került az arany, mint jegybanki tartalékeszköz, a stabilitás szimbóluma.
Ha többre kíváncsi, itt olvashat tovább→

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!