Ugyan a ma reggelt minimális emelkedéssel pluszban kezdte a BUX, de a lendület nem tartott ki: a zárásra 56 787,05 ponton, mínusz 0,22 százalékra esett vissza.

A részvénypiac forgalma 4,0 milliárd forint volt, az előző napi záráshoz képest vegyesen teljesítettek a vezető részvények: a Mol árfolyama 24 forinttal, 0,87 százalékkal 2722 forintra csökkent, az OTP 5 forinttal, 0,03 százalékkal erősödött. A Magyar Telekom árfolyama is erősödött 0,77 százalékkal, a Richter-papírjai 0,16 százalékot estek vissza.

A BUMIX 0,01 százalékos emelkedéssel 4769,24 ponton zárt, ez 0,67 ponttal több, mint a pénteki záráskor.

Árokszállási Zoltán, az Equilor Befektetési Zrt. vezetője elemzője az MTI-nek azt nyilatkozta, rendkívül alacsony forgalom mellett kereskedtek a Budapesti Értéktőzsdén. Szerinte az látszik, hogy még nem múlt a nyári szezon a piacon, és az is éreztette hatását, hogy a londoni tőzsdén nem kereskedtek.

Kifejtette, hogy a magyar tőzsde indexe lényegében nem változott a nap nagy részében, a reggeli nemzetközi emelkedett hangulatot még követte, de a nap végére ellentmondott a nemzetközi trendnek és csökkent az értéke.

Pluszban kezdte a hétfőt a BUX

Erősödéssel kezdte a hetet a BUX. Az elemző emelkedésre számít hétfőn.
Bővebben--->

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!