A páneurópai FTSEurofirst 300 index 0,39 százalékkal, a STOXX 600 index 0,51 százalékkal zárt magasabban, az euróövezet Euro Stoxx 50 index 0,82 százalékkal emelkedett. Londonban az FTSE 100 index 0,10 százalékkal csökkent, a frankfurti DAX 0,62 százalékkal erősödött, a CAC 40 Párizsban 0,87 százalékkal zárt magasabban.

Milánóban 1,47 százalékos indexemelkedéssel zárt a tőzsde, Madridban 0,06 százalékkal emelkedett. A páneurópai index 3,7 százalékos, az euróövezeti pedig 2,8 százalék körüli veszteséggel fejezte be október hónapot.

Az olaj ára vegyesen alakult kedden, október hónapot azonban úgy kilenc százalékos csökkenéssel fejezheti be. Hétfőn az amerikai WTI ára négy százalékkal, a Brent ára három százalékkal csökkent. Kedden az európai kereskedési idő végén a nemzetközi forgalomban a WTI nyersolaj ára 0,25 százalékkal állt magasabban 82,51 dolláron, a Brent ára viszont 0,23 százalékkal ment lejjebb 86,14 dollárra az előző napihoz képest.

Az arany ára kissé csökkent kedden, de október hónapot nagy, hét százalékot meghaladó nyereséggel zárhatja. Az arany spot ára kedden 1991,10 dolláron zárt unciánként, 0,24 százalék csökkenéssel az előző napi záróárához képest.

A dollárindex felfelé vette az irányt kedden és megközelítette az október elején elért egy éves csúcsot. A jegyzés a keddi európai záráskor 0,63 százalékkal állt magasabban az egy nappal korábbinál, 106,78 ponton.

Az euró gyengült kedden, de ezzel együtt is valószínűleg csekély erősödéssel fejezheti be a hónapot, miután október első hetében még 2022 decemberi mélypontnál járt. Az eurót az előző napinál 0,45 százalékkal jegyzik gyengébben 1,0565 dolláron.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!