Két közbeszerzési eljárást is megnyert a 4iG Nyrt. - közölte az informatikai cég a tőzsde honlapján. Az ajánlatokat a Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség (KIFÜ) írta ki hálózati aktív eszközök szállítására és kapcsolódó szolgáltatások megvalósítására. A projekt a köznevelési, a szakképzési, a felsőoktatási és a felnőttképzési rendszer digitális átalakításához és Magyarország Digitális Oktatási Stratégiájának megvalósításához kapcsolódik.

Ezen belül az egyik közbeszerzés a közoktatási intézmények telephelyei közötti kapcsolatok kiépítéseinek támogatása CPE routerek szállításával és üzembe állításával történő megvalósításáról szólt.

A másik a KIFÜ központi gerinchálózatának bővítéséről aktív hálózati eszközökkel és bővítő modulokkal, helyszíni telepítéssel és rendszerintegrációval együtt. A két eljárás összértéke 2 353 060 000 forint plusz áfa. A nyertes ajánlat alapján a szerződéskötésre csak a szerződéskötési moratórium leteltét követően kerülhet sor.

A 4iG nagytulajdonosai között van a Mészáros Lőrinc vállalkozóhoz köthető Konzum PE Magántőkealap, a Konzum Nyrt.-hez tartozó KZF Vagyonkezelő Kft. és az Opus Global Nyrt. Az árfolyam a bejelentés után 4 százalékot emelkedett.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!