A magazin számításai szerint Mészáros Lőrinc egy év alatt 105,7 milliárdról 381,3 milliárdra növelte a vagyonát, ezzel a lista nyolcadik helyéről került az elsőre, az utóbbi évek éllovasának számító, vagyonát az elmúlt egy év alatt 294,3 milliárd forintról 317,2 milliárd forintra duzzasztó Csányi Sándor elé - derül ki a lap cikkéből.

A felcsúti milliárdos gazdagodásának forrása a tőzsde volt, pontosabban leginkább egy februárban bejelentett tranzakciósorozat,  melynek részeként Mészáros nagy termelő- és építőipari cégeinek jelentős tulajdonrészeit apportálták a szintén Mészáros többségi tulajdonába tartozó Opus Global tőzsdei befektetési holdingcégbe. A vételárat Mészáros Opus-részvényekben kapta meg - az pedig igencsak jó valutának számít jelenleg a magyar államkapitalizmusban - írja a lap.

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!