A BNR nem közölte az elutasítás okait, arra hivatkozva, hogy a bankfelügyeleti hatásköre révén megszerzett információk a jegybanki törvény értelmében üzleti titkokat képeznek, amelyeket a BNR köteles bizalmasan kezelni - idézi az MTI.

A román gazdasági sajtó már napokkal korábban megjósolta a BNR csütörtökön nyilvánosságra hozott döntését, amire szokatlanul sokat kellett várni. A Bursa.ro portál szerint az egy évtizeddel ezelőtt kirobbant válság óta ez az első eset, hogy a román jegybank nem járul hozzá egy bankügylethez, amelyben a felek már megegyeztek.

Az OTP vezetői tavaly július végén jelentették be, hogy a National Bank of Greece képviselőivel aláírták a Banca Romaneasca eladásáról szóló szerződést. A tranzakció pénzügyi részleteit a felek nem hozták nyilvánosságra.

Tavaly decemberben a román Versenytanács jóváhagyta az OTP Bank újabb romániai akvizícióját, amelytől az OTP-csoport azt várta, hogy romániai pénzintézetének piaci részesedése mintegy 4 százalékra emelkedhet, és a román bankpiac 8. legnagyobb szereplőjévé válhat.

Az OTP 2014-ben megvásárolta a romániai Millennium Bankot is a portugál Banco Comercial Portuguestől.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!