Korábban azt közölték, hogy a 2020. évi nyereség terhére fizetendő 15,311 milliárd forint osztalék, ami részvényenként 15 forintot jelent, kiegészül a 10,207 milliárd forint keretösszegű részvény-visszavásárlással, aminek egy részvényre vetített értéke 10 forintnak felel meg. Az osztalékfizetés kezdő napja június 2.

Az aukciót a Budapesti Értéktőzsde kereskedési rendszerén bonyolítják le. A részvények megvásárlása a legalacsonyabb ajánlattételi árszintről kezdődik, és legfeljebb a keretösszeg eléréséig tart. A részvételi feltételeket, az ajánlatgyűjtés részleteit és a többi információt a tranzakció előtt teszik közzé.

Befektetési vállalkozásként a Magyar Telekom megbízásából az UniCredit Bank Hungary Zrt. működik közre.

A Magyar Telekom tavaly is vásárolt vissza részvényeket. 2020 júniusában a meghirdetett teljes keretösszegért, vagyis 5,2 milliárd forint értékben fogadtak el ajánlatokat.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!