Dax30

A rövid távú emelkedő trendvonal törését követően még visszatesztelte a 9200-as szintet a német részvényindex, majd a negatív korrekció folytatódott. Az 50-napos mozgó, majd a 9070-es támasz alá süllyedő Dax számára a következő fontos megállót a 9000-8970-es tartomány jelenthetné a továbbiakban.

DAX30
Kép: Admiral Markets

EURAUD

A rövid távon túlvett tartományba megérkező devizapár emelkedése megtorpant hajnalban: azonban az elmúlt hetek emelkedése után lassan időszerű negatív korrekciót követően elképzelhető, hogy az ausztrál dollár tovább gyengülhet majd az euróval szemben.

A rövid távú emelkedő trendvonal (jelenleg 1,5080-nál) mellett kiemelt támaszt képez az 1,5000-es szint; míg felfelé, az 1,5305-ös lokális tető fölé kapaszkodva a következő megállót az 1,5477-es ellenállás jelenthetné középtávon az EURAUD számára.

EURAUD
Kép: Admiral Markets

Ibex35

Az elmúlt hét második felének pozitív korrekciója után az Ibex index ismét folytatta útját lefelé: a spanyol börze a csütörtöki kereskedésben a 9300-as támasz közelében billegett: amennyiben az említett szint alatt zárna be, rövid távon alighanem további csökkenés következhetne. Amennyiben sikerülne a 9300-as szint felett megkapaszkodnia, a 9460-as szint által jelentett ellenállás visszafoglalását követően az index is megpróbálkozhatna az újabb emelkedéssel.

Ibex35
Kép: Admiral Markets

Dax30, EURAUD, Ibex35 - technikai elemzés 2013.12.12.
A technikai elemzés teljes szövege az alábbi linkre kattintva érhető el.

Ha részvényindexekkel vagy devizapárokkal kereskedne: esetleg további kérdése van; a jobb oldali mező kitöltését követően, a feliratkozásra kattintva munkatársaink felveszik önnel a kapcsolatot.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!