Rekordokra nő a tavalyi rohamos bővülést követően is az unikornisok száma, vagyis az olyan kockázati tőke vállalatoké amelyek piaci értékelése meghaladja az 1 milliárd eurót – írja a Pitchbook szakpiaci adatszolgáltató.

Az unikornis kifejezést 2013-ban aggatták rá az ilyen alapokra, lévén annyira ritkák.

Ugyan a Covid-19 rányomta a bélyegét a gazdasági tevékenységre, épp emiatt megnőtt a kereslet az innovatív technológia kezdeményezések iránt.

Tavaly az eladások, exitek terén is nagy aktivitás volt. A legkiugróbb szektorokban 1073 ügylet volt 28,5 milliárd dollár értékben, ez éves összevetésben 60,5 százalékos növekedés.

A Pitchbook arra számít, hogy ez a trend folytatódni fog, különösen miután a Coivid-19 sok gyengeségét felfedte az egészségügyi ellátórendszereknek. Ellenben a Pfizer és az AstraZenaca vakcinák gyors kifejlesztése lökete adhat az innovációnak, ami kedvez a stratupoknak is.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!