EURUSD

Míg a tengerentúli piacok a hálaadási ünnep miatt csütörtökön zárva tartnak majd, az európai befektetők a vártnál minimálisan kedvezőbb képet mutató spanyol GDP adatközlés mellett az emelkedésről beszámoló német, tartományi inflációs statisztikákat emésztették ma délelőtt.

Az októberben nagyot fékező, euro-övezeti inflációs rátát követően kamatot vágó ECB következő lépését találgathatják a piacok, az Európai Központi Bank következő héten esedékes ülése felé közeledve: így a fókusz fokozatosan a pénteki eurozónás munkanélküliségi- és inflációs statisztikák felé fordulhat majd. Amennyiben az európai infláció ismét negatív meglepetést okozna, az újra felerősíthetné az ECB további intézkedéseivel kapcsolatos várakozásokat: így a vártnál magasabb fogyasztói árszínvonal emelkedésről beszámoló német tartományi inflációs adatsorok a befektetők olavastában éppen ennek a forgatókönyvnek a lehetőségét mérsékelték valamelyest; nagy valószínűséggel ez húzódhatott meg az euró kora délelőtti erősödőse mögött is.

Az 50-napos mozgóátlag leküzdését követően az 1,36-os szint közelében billeg a kurzus csütörtökön délelőtt; így a korábbi emelkedő csatorna alsó trendvonalának esetleges áttörése után (jelenleg 1,3632-nél) a következő meghatározó ellenállást az 1,3833 jelenthetné az EURUSD számára. A jelenlegi szintekről lefordulva első körben az 1,3425-1,34-es tartomány, majd az 1,33-as szint jelenthet fontos támaszt.

EURUSD
Kép: Admiral Markets

Nikkei225

Az összességében kedvező távol-keleti hangulatban ismét észak felé tört a japán részvényindex, amelyben a dollárral szemben újra gyengülést felmutató jen, az exportőr részvények emelkedésén keresztül szintén segítette a Nikkei-t, amely csütörtökön közel hatéves csúcsokat ostromolt, bár az index május folyamán magasabb szinteken is járt.

Amennyiben maradna még erő a vevőkben, rövid távon a májusi 15 988 pontos lokális tető tesztelésére érdemes koncentrálni; míg lefelé, 15 355 alá süllyedve a 14 928-as szint jelenthet kiemelt támaszt.

Nikkei225
Kép: Admiral Markets

USDTRY

Bár a középtávú emelkedő trendvonal és közelében található, megerősített támasz-zóna az elmúlt hetekben megállította a negatív korrekciót: azonban az újabb emelkedő hullám egyelőre megtorpant, miután az USDTRY kurzusának nem sikerült áttörnie a 21-napos mozgóátlagot.

A trend azonban felfelé mutat: így míg támaszt az emelkedő trendvonal-, valamint az 50-napos mozgóátlag jelenthet első körben: felfelé, 2,0275 felett bezárva ismét történelmi mélypontja közelébe gyengülhetne ismét a líra a dollárral szemben a későbbiek folyamán.

USDTRY
Kép: Admiral Markets

EURUSD, Nikkei, USDTRY - technikai elemzés 2013.11.28.
A technikai elemzés teljes szövege az alábbi linkre kattintva érhető el.

Ha részvényindexekkel vagy devizapárokkal kereskedne: esetleg további kérdése van; a jobb oldali mező kitöltését követően, a feliratkozásra kattintva munkatársaink felveszik önnel a kapcsolatot.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!