A Mészáros Hrvatska d.o.o. alapítója és egyedüli tagja a felcsúti székhelyű Mészáros és Mészáros Zrt. lesz, az alaptőkéjét egy darab 20 ezer kuna névértékű, kizárólag pénzbeli hozzájárulásból álló üzletrész fogja képezni. A székhelye Zágrábban lesz, az ügyvezetését a Mészáros és Mészáros Zrt. vezérigazgatója, Görbedi László látja majd el - olvasható a BÉT honlapján pénteken közzétett tájékoztatásban.

A Mészáros Hrvatska d.o.o. megalapításának célja a Mészáros és Mészáros Zrt. határon túli üzleti tevékenységének kibővítése az anyavállalat hazai piaci sikereire, szakmai tapasztalataira alapozva.

A Mészáros Hrvatska d.o.o. feladata elsősorban a horvátországi üzleti lehetőségek feltérképezése, az üzleti kapcsolatok kiépítése és a kidolgozásra kerülő üzleti terveknek megfelelően projektek önálló, illetve közös vállalkozás keretében történő megvalósítása, elsősorban az építőipar területén. A leányvállalat tevékenységi körei kiterjednek ipari, kereskedelmi és szolgáltatási területekre, amely jelzi az építőipari szegmensen kívüli üzleti aktivitás lehetőségét is - olvasható a Mészáros Lőrinc és cégeinek többségi tulajdonában lévő Opus közleményében.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!