A Mol bejelentette, hogy az ING Bank N.V.-vel 2014. november 24-én megkötött, 5,22 millió darab "A" sorozatú Mol törzsrészvényre vonatkozó részvény opciós szerződés alapján a vételi és eladási opció kötési ára részvényenként 49,2122 dollárra módosult - írja  a Portfolio.

Ennek előzménye, hogy novemberben a Mol és az ING 2014. november 24-én részvény opciós szerződést kötött, melynek eredményeként a Mol amerikai típusú vételi opció, az ING pedig európai típusú eladási opció jogosultjává vált a fentebb említett mennyiségű MOL törzsrészvény vonatkozásában. Mindkét opció lejárata 1 év további plusz egy év hosszabbítási lehetőséggel.

Eközben az Credit Agricole Corporate and Investment Bankkal 2014. december 4-én megkötött 2,129666 millió darab "A" sorozatú Mol törzsrészvényre vonatkozó részvény opciós szerződés alapján a vételi és eladási opció kötési ára részvényenként 46,3608 dollárra módosult.

A Mol Nyrt. közvetett és közvetlen tulajdonában 1,5308 millió darab "A" sorozatú valamint 578 darab "C" sorozatú Mol törzsrészvény van.

A Mol és az ING között még az OMV felvásárlási sztori idején köttettek az első részvény adásvételi és opciós szerződések. Az 5,2 millió Mol-részvényre vonatkozó kihelyezést és opciós szerződést a felek 2009 márciusában kötötték, emellett időközben a Mol több más szereplővel is tető alá hozott ilyen részvény-kihelyezési ügyletet, így az ING mellett az UniCredit és a Credit Agricole is megtalálható a társaság nagytulajdonosai között.

 


Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!