A 199 honatyából és -honanyából a január 31-éig kötelezően leadott vagyonnyilatkozatában 74 számolt be arról, hogy volt 2021 végén értékpapírja, közülük 52 állampapírokat is tartott - írja a portál.

A képviselők által tulajdonolt értékpapírok összértéke 2021 végén meghaladhatta a 2 milliárd forintot, ez félmilliárddal több a 2020 véginél.

Nagy valószínűséggel Gyurcsány Ferencé a legértékesebb portfolió. A Demokratikus Koalíció (DK) elnöke közel 929 milliós pakettel rendelkezik, ami messze értékesebb, mint a második helyre sorolt MSZP-s Tóth Csaba 250 milliós portfóliója.

Gyurcsány értékpapír-állománya először a 2015-os vagyonnyilatkozatában tűnt fel, közel 642 millió forint értékben, azzal a megjegyzéssel, hogy annak forrása a 2016-os adózott jövedelem.

A DK-elnök papírjainak értéke 2018 óta évről évre növekszik, 2020-ról 2021-re például több mint 100 millióval. S ha marad ez az ütem, akkor az idei év második felében, előreláthatólag augusztusban átléphet egy bűvös határt, 1 milliárd fölé mehet – így a volt kormányfő lehet az első, aki a 10 számjegyet elérheti a parlamentben.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!