Az euró jegyzése a kora reggeli 379,22 forint után 377,28 forinton állt este hét óra előtt, a dollár jegyzése 348,50 forintról 347,89 forintra csökkent, a svájci franké pedig 374,36-ról 373,60 forintra.

Az MTI beszámolója alapján a magyar fizetőeszköz kiheverte a hétfői gyötrelmes ébredést.

A hónap eleji kezdéshez képest kedd esti árfolyamán a forint 2,7 százalékkal áll gyengébben az euróval, 4,8 százalékkal gyengébben a dollárral és 3,9 százalékkal gyengébben a svájci frankkal szemben.

A forint az idén március elején állította be történelmi árfolyammélypontját mindhárom devizával szemben. Azóta 5,6 százalékkal erősödött az euróval, 5,5 százalékkal a dollárral és 6,4 százalékkal a svájci frankkal szemben.

Az év eleje óta beállított legerősebb árfolyamához képest 7,3 százalékot adott le mostanra az euróval szemben, illetve 13,1 százalékot a dollárral és 12,2 százalékot a svájci frankkal szemben.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!