Péntek esti árfolyamához képest a forint 0,1 százalékkal állt erősebben az euróval, 0,3 százalékkal a dollárral és 0,2 százalékkal a svájci frankkal szemben hétfő reggel fél kilenckor - írja az MTI.

A dollár jegyzése 313,45 forintról 312,44 forintra, a svájci franké 341,96 forintról 341,16 forintra csökkent.

A forint idei árfolyammélypontot állított be az elmúlt héten a dollárral és a svájci frankkal szemben. A dollár idei legmagasabb jegyzése csütörtökön volt 314,19 forinton, a svájci franké pedig pénteken, 342,27 forinton. Hétfő reggeli jegyzésén a forint ehhez képest 0,6 százalékkal áll erősebben a dollárral és 0,3 százalékkal a svájci frankkal szemben.

Az év eleje óta mindhárom devizával szemben gyengült a forint: 0,4 százalékkal az euróval, 5,3 százalékkal a dollárral és 1,7 százalékkal a svájci frankkal szemben.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!