A forint kedd reggelre 0,2 százalékkal gyengült a főbb devizákkal szemben a nemzetközi devizakereskedelemben - írja az MTI.

Az eurót a hétfő este hat órai 369,39 forint után kedd reggel hat órakor 370,18 forinton jegyezték, de korábban történelmi mélypontra zuhant a forint a devizapiacok nyitása után. Reggel 9 órakor hirtelen 373,269-ig süllyedt az euró ára. 

A dollár jegyzése 326,06 forintról 326,78 forintra, a svájci franké pedig 355,34 forintról 356,24 forintra ment fel.

A forint december eleje óta 1,5 százalékkal gyengült az euróval, 1,6 százalékkal a dollárral és 1,7 százalékkal a svájci frankkal szemben. Év eleji jegyzésénél pedig két százalékkal áll gyengébben az euróval, tíz százalékkal a dollárral és hat százalékkal a svájci frankkal szemben.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!