Kirobbanó formában van a hétvége előtt a forint. Pénteken dél előtt nem sokkal már 403 forint körüli áron jegyezték az eurót, egészen 402,2-ig esett a keresztárfolyam. Ez a szakértők szerint jó jel, hiszen 405-nél volt egy nagyobb ellenállás, ami a jelek szerint megtört, vagyis tovább izmosodhat a magyar fizetőeszköz. Az euró utoljára szeptember közepén volt hasonlóan erős, és hamarosan akár 400 forint alá is benézhet az euró ára. 

"Szépen erősödik a forint, már a 405-ös támasz alatt vagyunk, amennyiben sikerül alatta zárni, hamarosan elérhető lehet a 399,60-400,00-as támasz-zóna. Alatta egy másik trendvonal jelent újabb támaszt, 397 közelében. Az RSI indikátor alapján van még tér lefelé, így elérhetőek lehetnek az említett szintek" - közölte az Equilor. 

Az erősödés egyik oka, hogy az euró is ismét erősödik a dollárhoz képest a csütörtöki mélyrepülés után. "Az euró-dollár árfolyama visszatért a csökkenő trendcsatornába, a 0,9800-0,9815-ös szintet kellene áttörni ahhoz, hogy javuljon a technikai kép az euró javára. Amennyiben marad a jegyzés a csatornában, a következő napokban folytatódhat a csökkenés, elsőként 0,97-nél húzódik fontos támasz, melyet a 0,9540-es szint követ. Délután 13:30-kor érkeznek az átfogó munkaerőpiaci adatok, a Bloomberg konszenzusa 195 ezer fős bővülést vár októberben, a szeptemberi 263 ezer fő után" - közölték az Equilor szakértői. 

Ha kedvezőtlen hírek érkeznek az amerikai gazdaságról, akkor az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed vélhetően nem tud annyira szigorú lenni, mintha jó hírekről számolnak be. Utóbbi esetben tehát tovább erősödhet a dollár az euróval szemben. 

Ennek megfelelően a dollárral szemben is sokat javított a forint. "Tegnap délelőtt alaposan ránk ijesztett a dollár-forint grafikonja, de végül nem törte át az árfolyam szignifikánsan az 50 napos mozgóátlagot. A mai kereskedésben onnan fordult le, meghatározó támasz 402 közelében húzódik. Természetesen az árfolyammozgás nagyban függhet az euró-dollár alakulásától is, ahol sorsdöntő lehet a következő hét eleje" - tették hozzá a brókercég elemzői. 

A többi valutával szemben is jól áll a forint, a svájci frank 409, az angol font alig 461 forintba kerül most. 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!